Hordozóeszköz összefoglaló sorozatunk – 3. rész

Sorozatunk záró részében több típusú Formázott babahordozóval ismerkedhetsz meg, ha elolvasod a lenti sorokat! Előzőekben megismerkedtünk a Hordozókendőkkel és a Karikás babahordozókkal! Most pedig fogjunk neki, hogy milyen formázott hordozók léteznek, hogy aztán eldönthesd melyik típus tetszik leginkább! 🙂

Formázott hordozók:

Csatos hordozók:

Kinézetüket tekintve, ha belekerülnek a gyermekek a hátizsákokhoz hasonlítanak. Mindegyik hátrészből, derékpántból és vállpántokból áll, melyeken csatok és hevederek vannak, amiknek állítási lehetőségeivel tudjuk megfelelően magunkra és babánkra állítani őket. Ahhoz, hogy megtaláljuk a nekünk tökéleteset érdemes minél több típust kipróbálni. Anyaguk változó, mert készülhetnek szövött kendő anyagból és sávolyból is. Nagyon sok típusú csatos hordozó van, melyek mindegyike más paraméterekkel rendelkezik, emiatt ajánlást egyöntetűen nem tudok adni, hogy mikortól meddig használhatóak; ezt egyesével az adott típusok vizsgálatakor lehet eldönteni. Csatos hordozók mindegyikével lehet elől és háton hordozni, de azokkal, amelyeknek szétcsatolható a vállpántja még a csípőn hordozás is megvalósulhat.

Kötős kenguruk (mei-tai-ok):

Kinézetüket tekintve ötvözik a kendőket és a csatosokat. Mei-tai-oknak van hátrésze, derékpántja és hosszú vékony vállpántjai. Készülhetnek hordozókendő anyagból, de sávoly anyagúak is megtalálhatóak. Használatát könnyebben el tudjuk sajátítani, mint a kendőkét, ezáltal valamivel gördülékenyebben és gyorsabban tudjuk őket használni. Vannak a baby méretű mei-tai-ok, amik születés pillanatától nagyobb csecsemőkorig szoktak jók lenni és vannak a todler méretűek, amik az azt követő időszakban lesznek majd megfelelőek, akár a hordozós kor végéig. Mei-tai-okban a gyermekünket tudjuk elől, csípőn és háton is hordozni.

Bondolino:

Kinézete olyan, mint a mei-tai-oknak, annyi különbséggel, hogy neki a derékpántja tépőzáras. Anyaga szerint háromfélét különböztetünk meg: klasszikus (külsője szövött hordozóanyagból készült), lenge (külsője vékonyabb szövött hordozóanyagból készül, baba hátán futó anyag béleletlen) és puplin (külsője puha és erős pamut-puplin). Használni 3,5-4 kg súlytól körülbelül kettő éves testméretig lehet. Bondolinokban a gyermekünket tudjuk elől, csípőn és háton is hordozni.

Külön kategóriaként említést kell tennem a bugyi kengurukról is, hogy teljes legyen a csoportosítás, de ezeknek használatát én nem javaslom. Kinézetük hasonló, mint a csatos hordozóké, de neki az alja nem támasztja meg a babát térdhajlattól térdhajlatig mivel keskeny. E mellé sok esetben társul egy merev hátrész, mely nem képes a babának a megfelelő megtámasztást biztosítani. Legtöbb esetben elől hordozásra vannak kialakítva, de létezik olyan is, mely támogatja a háton hordozást is.

Mint látjátok a választék óriási, ezért is van létjogosultsága a hordozó kluboknak és a kölcsönzőknek. Mielőtt több tízezer forintot áldoznátok egy eszközre megéri kipróbálni. A sorozatunkban említett típusokból egy-egy legalább megtalálható a HordozóKuckó kínálatában. Természetesen sokféle márka és típus létezik, ha bizonytalanok vagytok a választásban keressetek meg nyugodtan, legjobb tudásom szerint fogok majd segíteni.

Ha megtetszett valamelyik típus, akkor akár online azonnal le is tudtok foglalni belőlük egy szimpatikus darabot, de ha segítség kell a választáshoz, akkor gyertek konzultáljunk róla!

Sok-sok babahordozós pillanatot kívánunk Nektek!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com