Hordozóeszköz összefoglaló sorozatunk – 2. rész

Folytassuk az ismerkedést ígéretemhez híven a Karikás kendők csoportjával:

Karikás kendők:

Szövött karikás kendők:

Kinézetét tekintve egy hosszú kendőszár, melynek egyik végében egy karikapár van varrva, melybe a szár másik végét vezetjük. Anyaguk megegyezik az előző részben említett szövött hordozókendőkével. Ez a típusú kendő egészen a születés pillanatától, akár a hordozós kor végéig elkísérheti a családot. Kicsi, könnyű és egyszerű használni. Hátránya a féloldalas terhelés. Szövött karikás kendőben a gyermekünket tudjuk elől, csípőn és szükség esetén háton is hordozni.

Pöti karikás kendő:

loveradius_poti_karikas_babahordozo

Kinézetét tekintve olyan, mint az előbb említett szövött karikás kendő kisebb karikákkal, ámde anyag összetételét tekintve más, hiszen a Pöti rugalmas viszkóz anyagból készül. Ez a típusú kendő egészen a születés pillanatától 14 kg-os súlyig elkíséri a családokat. Kicsi, könnyű és egyszerű használni. Hátránya neki is a féloldalas terhelés. Pötivel a gyermekünket tudjuk elől, csípőn és szükség esetén háton is hordozni.

Caboo karikás kendő:

Kinézete olyan, mintha két karikás kendő lenne összevarrva X formában, melynek szárait egymással ellentétesen kell befűzni a karikákba. Feltenni úgy kell, mintha egy pólóba bújnánk bele, ezáltal a mellkasunkon és a hátunkon is X formát ad ki és a karikák két oldalon a derekunknál lesznek. Használata viszonylag egyszerű és gyors. Kétféle modell létezik anyagösszetétel szerint: 98 % biopamut + 2 % pamutdzsörzé vagy 60 % pamut + 40 % poliészter. Ezek a kendők egészen a születés pillanatától 8-10 kg-os súlyig elkísérik a családokat. Caboo típusú hordozóval a gyermekünket tudjuk elől és csípőn hordozni.

Fürdős karikás kendő:

Kinézetét tekintve olyan, mint az előbb említett szövött karikás kendő és a Pöti. Ez a fajta kendő, mint az a megnevezésében is benne van arra szolgál, hogy megkönnyítse a babával való fürdőzést. Ennek helyszíne lehet akár uszoda, vízpart, de otthon együtt zuhanyozáshoz is tökéletes lehet. Anyaga 100 % poliészter. Nem szívja magába a vizet, könnyen szárad, kicsi, könnyű és egyszerű használni. Kimondottan vízben való használathoz ajánlatos; a szárazon való hosszú távú hordozásra nem alkalmas. Születés pillanatától 15 kg-os súlyig lehet használni. Fürdős karikás kendővel a gyermekünket tudjuk elől és csípőn hordozni.

Következő részben megismertetlek Titeket a Formázott babahordozók csoportjával. Tarts velem!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com