Miért hordozzuk a babánkat?

Megszületett életetek értelme, akivel a családotok kiteljesedett. Természetesen a legjobbat akarjátok neki, emiatt elkalandoznátok a hordozás világa felé. Sok helyről hallottátok, hogy jó a babáknak, de vajon miért jó a babahordozás?

Én most megpróbálom összeszedni, hogy mi mindent tud a hordozás. Ezek miatt ajánlom Nektek, hogy minél több hordozós percet vagy órát töltsetek el a babátokkal. 

Kötődés – alvás – nyugodtság

Hordozás során a baba és a hordozó személy között erősödik a kötődés, mely az élet kezdetén hasonlóan fontos, mint az, hogy enni adunk a picinek. Nagy szüksége van a babának is és a szülőknek is, hogy minél erősebb kötelék alakuljon ki köztük. A hordozás ennek alapköveit tudja letenni, amit a későbbiekben tovább erősíthetünk majd más eszközökkel, technikákkal.
Hordozóban a babák könnyebben elszenderednek, hiszen folyamatos mozgásban tartjuk őket, mely elősegíti az elalvást.

Hordozás közben a babák sok esetben nyugodtabbak. Vélhetően attól, hogy érzik a szívverésünket, közelségünket. Tudják, hogy számíthatnak a gyors reagálásunkra, ha valami problémájuk adódna.

Táplálás – sírás

Babahordozó eszközben a szoptatást egyszerűen és diszkréten tudjuk megvalósítani, de akár a cumisüveges etetés is kivitelezhető benne.

Kevesebbet sírnak a hordozott gyermekek. Hiszen a hordozó személy a baba sírása nélkül is felfedezi, ha valami probléma adódik és szinte azonnal reagál rá.

Szabadság

A hordozóba magunkra kötött babával akár a házi munka elvégzése vagy ebéd főzés is megvalósítható. Lesz két szabad kezünk, amivel tehetjük az éppen aktuális teendőinket.

A hurcival szabadnak érezhetjük magunkat, ugyanis szinte mindenhová el lehet jutni hordozott babával (pl.: bevásárlás, pláza, park, erdő, vízpart, strand, stb.).

A hordozóeszköz kis helyet foglal és viszonylag könnyű, ezért bárhová magunkkal tudjuk vinni. Így mindig kéznél van, ha szükség lenne rá.

Fejlődés

A felsorolásban az utolsó pont, amit említek, de az életben talán ez a legfontosabb. A babahordozás segíti a babák gerinc és csípő fejlődését, mozgás fejlődését, idegrendszeri érését is. 

Ezek mind-mind megvalósulhatnak Nálatok is, ha hordozzátok a babátokat! A megfelelő hordozós pozícióról itt olvashattok bővebben!

Érdemes egy próbát tenni, még ha nem is hiszel benne igazán. Próbálás után a saját tapasztalatod alapján tudod eldönteni, hogy ez nektek jó vagy sem. 

Én szeretettel várlak bármelyik konzultációra, ahol megismerkedhetsz a hordozással és azonnal ki is tudsz próbálni több típusú hordozóeszközt. Majd a neked legszimpatikusabb darabot akár kölcsönözheted, hogy otthoni körülmények között is bizonyíthasson. 🙂

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com